Co se děje s organismem, když spíte nazí? - Aventa Beauty
Co se děje s organismem, když spíte nazí?

Spánek je stejně důležitý, jako jídlo... Špatný spánek nebo jeho nedostatek může způsobit vážné zdravotní problémy.

Ale víte, že spaní bez pyžama má pro zdraví několik výhod?

 

UKAZUJE SE, ŽE TO ZLEPŠUJE KVALITU SPÁNKU

Podle mezinárodní studie, provedené americkou národní spánkovou nadací, spánek bez pyžama přispívá k pocitu štěstí, zmenšuje úzkost či napětí, snižuje krevní tlak a posiluje imunitní systém. Ve skutečnosti dává spánek bez pyžama pocit absolutní svobody: ani oblečení, ani spodní prádlo neomezují pohyb těla a v noci ho nesvírají. Je to také skvělý způsob, jak stimulovat sexuální touhu. Dotek na kůži partnera je příjemnější než tření v pyžamu!

Důvodem, proč je milostný život jednoho ze tří párů uspokojivý, je (podle studie) to, že během spánku nemají pyžamo! 

 

SPÍTE NAZÍ - SPÍTE HLOUBĚJI A LÉPE

Během spánku se snižuje tělesná teplota, což přispívá k hlubšímu spánku. Vaše kůže se bude cítit "uvolněná" a bude dýchat. Je pravda, že celý den je kůže "uvězněná" v těsném oblečení a botách, které jí brání v dýchání. V důsledku toho se kůže potí a prostřednictvím pórů do ní mohou pronikat chemické látky (aviváž na prádlo, mýdlo a jiné čisticí prostředky), které zůstávají na oblečení.

 

JAKÉ JSOU VÝHODY SPÁNKU BEZ PYŽAMA?

Pokud nejste zvyklí spát nazí, tato myšlenka u vás může vyvolat určité obavy. Pohodlí, které budete cítit, jakmile usnete nazí, vám však rychle pomůže na vaše pyžamo zapomenout!  Ale nejdůležitějším krokem bude, když si sundáte příliš úzké spodní prádlo! To přispěje k dobré náladě a relaxaci během spánku.

 

SPÁNEK BEZ PYŽAMA POSKYTUJE LEPŠÍ SPÁNEK

V noci může být náš spánek narušen těsným oblečením, které svírá různé části těla.  Pokud budete spát nazí, budete se cítit volněji a tyto malé nepříjemnosti nebudou mít žádný vliv na váš spánek. Spát bez pyžama poskytuje hlubší spánek.

 

ZLEPŠUJE TO KVALITU POKOŽKY

Umožní to tělu lépe dýchat. Naše kůže dýchá a to je fakt! Opravdu, pokud nežijete v přírodě, kůže má velmi malou šanci dýchat. 

Totéž platí i pro intimní partie, podpaží, chodidla atd. Tyto části těla velmi málo dýchají kvůli vrstvám oblečení (dokonce i v létě), které tělo svírají. Všechny tyto části těla by se měly čas od času "provětrat"! A ideální dobou je právě noc.

 

SPÁNEK BEZ PYŽAMA POMÁHÁ REGULOVAT HLADINU KORTIZOLU

Když spíte nazí, tělo udržuje tělesnou teplotu na optimální úrovni, aby podpořilo produkci kortizolu v těle.

Kortizol je vylučován kůrou nadledvin a podílí se na mnoha funkčních procesech organismu. Hormon řídí metabolismus bílkovin, tuků a sacharidů. Také je zodpovědný za fungování svalových vláken (příčně pruhované i hladké svaloviny srdečního myokardu atd.) Spánek v nahotě umožňuje vytvořit úrodnou půdu pro produkci kortizolu. Pokud spíte oblečení a v přehřáté místnosti, hladina kortizolu většinou zůstává vysoká a kromě znepokojení vyvolává také nekontrolovatelnou chuť k jídlu, přibývání na váze aj. Proto je spánek bez pyžama užitečný pro regulaci hladiny kortizolu.

 

SPÁNEK BEZ PYŽAMA PŘISPÍVÁ K TVORBĚ MELATONINU

Spaní bez pyžama a při pokojové teplotě 21° C umožňuje organismu regulovat hladinu melatoninu (spánkového hormonu) a růstového hormonu. Tyto hormony jsou nezbytné

pro zabránění stárnutí a udržení dobrého zdravotního stavu.

Product added to wishlist
Produkt přidán do porovnání.