Kosmeceutika a léčba pigmentací - Aventa Beauty
Kosmeceutika a léčba pigmentací

Lámete si hlavu s tím, jaký je rozdíl mezi kosmeceutiky a kosmetikou?

Pojďme si to tedy vysvětlit.

Kosmetika jsou přípravky určené k péči o pleť a pokožku těla, neobsahují však léčebné ingredience, které si dokáží poradit s nejrůznějšími problémy pleti.

Kosmeceutika naopak tyto účinné, léčebné látky obsahuje. Kosmetika působí pouze na povrchu a poskytuje jen základní péči. Kosmeceutické přípravky pronikají do hlubších vrstev pokožky, kde napravují vady naší pleti. Proto jsou kosmeceutika účinnější. Mezi jejich ingredience patří například kyseliny, peptidy, antioxidanty, polyfenoly, vitamíny atp.

Jeden z problémů, se kterým můžeme s pomocí kosmeceutik bojovat, jsou pigmentace. Pigmentace na naší pleti vznikají působením slunečního záření, které zvyšuje produkci melaninu. Dále se na jejich vzniku podílejí hormony, proto pigmentace často vznikají při užívání antikoncepce nebo v těhotenství.

V mládí naše pleť tvorbě pigmentových skvrn většinou odolává, s postupujícím věkem jich však přibývá. Nejvíce se nám jich objeví zhruba po 40. roce

Jak s nimi tedy bojovat?

Základem je ochrana před UV zářením. Na tu nikdy nezapomínejte, to je nezbytné. Nechcete mít čelo plné skvrn a nad horním rtem "sluneční knír". Namažte pečlivě každý kousek pleti!

Mně se osvědčil krém s UV faktorem 30 - Intenzivní denní omlazující krém Bio Supreme Spf 30. Je skvělý. Neucpává póry a na pleti ho ani necítíte. To bychom měli ochranu před tvorbou skvrn.

Ale co s těmi, které se nám už stihly vytvořit? Pomoc existuje.

Prvním bojovníkem proti pigmentovým skvrnám jsou kyseliny. Ty jemně olupují pokožku a skvrny zesvětlují.

Určitě vyzkoušejte řadu produktu OZOCEUTICA NEOSKIN od Beauty Spa, který obsahuje kombinaci přírodních kyselin. Kromě toho, že je vhodný na pleť s kuperózou a rosaceou, dokáže také účinně bojovat právě s nechtěnými pigmentacemi.

 

Jako intenzivní péči zvolte řadu Perfectage.

Perfectage je orientována na aktivní korekci věkových a pigmentačních skvrn a je rovněž zaměřena na zlepšení kvality pokožky v každém ročním období. 

 

Značka Beauty Spa a řada Perfectage vyvinula speciální formuli v boji proti skvrnám a změnám tónu pleti, a to hned na několika úrovních:

Glabridin - tlumí tvorbu melaninu. Způsobuje tím rozjasnění již existující pigmentace prostřednictvím rozkladu a odstranění melaninu. Působí fytoestrogenně

Vitamin C - blokuje produkci melaninu a rozjasňuje pokožku, stimuluje tvorbu kolagenu a pomáhá zachovat mladistvou zářivost obličeje

Artemisia Montana (Pelyněk) - blokuje uvolňování melaninu a výrazně zvyšuje ochranné vlastnosti dermis

Angelica - podporuje rozpad melaninu, přítomného ve skvrně.

Vitamin F- odstraňuje přebytek melaninu a podporuje obnovu buněk.

 

Perfectage - superintenzivní účinek v boji proti změnám, souvisejícím s věkem.   

V dermatologii je obecně známo, že jakákoli korekce nedokonalostí kůže vyžaduje komplexní postup, zaměřený na dosažení jednoho cíle, a sice korekci stařeckých skvrn a pigmentace, stejně jako změn, souvisejících s věkem.

Dokonalost je klíčovým slovem pro označení řady Perfectage.

 

Dalším bojovníkem proti pigmentovým skvrnám je nám všem známý vitamín C. Ten snižuje tvorbu volných radikálů a pleť zesvětluje a sjednocuje. Vitamín C ve své rutině používám ráno. Pigmentaci ještě zmírňují přípravky s vitamínem E, niacinamid, alfa a beta arbutin a výtažek z lékořice. Po těchto látkách se ohlížejte.

Vyhněte se hydrochinonu, ten je sice účinný, ale zároveň karcinogenní a toxický!

Znovu zopakuji. Pokud používáte retinol a kyseliny, nikdy nezapomeňte na UV ochranu! Je to důležité vždy, ale při používání těchto látek obzvlášť.

Denní krém proti pigmentovým skvrnám je tady.

Je to důležité vždy, ale při používání těchto látek obzvlášť.

Ráda vám doporučím další skvělé přípravky z AventaBeauty pro boj s pigmentacemi.

Product added to wishlist
Produkt přidán do porovnání.