Tipy, jak oddálit vliv menopauzy na pleť - Aventa Beauty
Tipy, jak oddálit vliv menopauzy na pleť

Co vlastně menopauza je?

Jedná se o přirozený jev, který čeká každou ženu většinou mezi 45. až 55. rokem života. Ve zkratce jde o ztrátu menstruace po přechodu, tedy i ztráta plodnosti, z důvodu útlumu funkce vaječníků. V návaznosti na to se snižuje tvorba hormonů, zejména estrogenu a progesteronu.

 

Co se děje s Vaší pletí během menopauzy?

Jaký dopad má menopauza na Vaši pleť?

Ženy před, během a po menopauze si všímají různých změn na svém obličeji, ale nejčastěji uvádějí hlavně ztrátu pevnosti pleti, tenčí pokožku obličeje a s tím spojenou větší viditelnost vrásek. Pleť je často také v tomto období sušší, citlivější a můžete se setkat i s výskytem menopauzálního akné.

Tyto změny souvisí s poklesem produkce určitých hormonů, které působí na syntézu kolagenu, tloušťku epidermis a celkovou hydrataci pleti.

 

Jak tento proces zpomalit a jak pečovat o pleť během menopauzy?

V dnešní moderní době, kdy je věda na velmi vysoké úrovni, se na menopauzu dá celkem jednoduše připravit a zvládnout ji tak bez problémů. Hlavním klíčem je do Vaší rutiny v péči o pleť zařadit kosmetiku obsahující hormony, které napodobují působení hormonů, jejichž tvorba se v tomto období snižuje. Jedná se tedy o přípravky péče o pleť obsahující fytoestrogeny, které bojují před ztenčováním epidermis, hydratují suchou pleť, působí na zpevnění pleti a redukují viditelnost vrásek.

 

Je to o komplexní péči

Nikdy nic není jen o krémech. Aby byl průběh menopauzy ještě hladší, je potřeba dodržovat zdravý životní styl, vyhýbat se nadměrnému slunění, stresu a kouření. Dodržovat dostatečný pitný režim a v neposlední řadě zařadit potraviny a doplňky stravy s fytoestrogeny, vápníkem, vitamínem D, B a s dostatkem bílkovin.

 

Oddalte vlivy menopauzy a stárnutí pleti s řadou Ozoceutica Neoskin

Tato řada vyniká 2 specifickými krémy, které aktivně bojují s prvními příznaky menopauzy.

Prvním je denní krém s SPF30 BIO-supreme, který je vhodný pro všechny typy pleti. Obsahuje vysokou koncentraci antioxidantů, peptidů a bio-ozonu. Jedná se o aktivní látky, které Vaše pleť v průběhu menopauzy postrádá. BIO-supreme krém má jemnou, sametovou sktrukturu, navíc krásně voní a je i idealní pod make-up.

 

Na noc doporučujeme krém Catharsis. Je výjimečný svým specifickým složením, které působí na pleť jako filler a zpevňuje povadající pleť.

Product added to wishlist
Produkt přidán do porovnání.